De verschillende vormen binaire opties

Binaire opties treffen we aan in vele verschillende soorten. De meest voorkomende en feitelijk de eerste soort is de bekende High/Low optie die volgens een eenvoudig principe werkt. U voorspelt eenvoudigweg of een koers zal stijgen of zal dalen. Denkt u dat de koers gaat stijgen dan neemt u een call optie, denkt u dat de koers zal dalen dan neemt u een put optie.

Een andere veel voorkomende binaire optie is de One Touch waarbij vooraf bepaald wordt of gedurende een bepaalde periode de optie boven of onder een bepaalde waarde zal komen. Bij deze optie bestaat de mogelijkheid een groter rendement te maken.

Ook zien we steeds vaker de zogenaamde Range opduiken in de dynamische markt van het beleggen in binaire opties. Een andere term voor de Range is ook wel de In/Out Boundary en het is in principe exact het tegenovergestelde dan One Touch. De optie mag nu gedurende een bepaalde looptijd niet buiten de vooraf afgesproken lijnen komen.

Dan komen we aan bij de paar-opties waarbij twee assets in feite met elkaar concurreren, zoals aandelen van Facebook en aandelen van Twitter. Hierbij gaat het erom te voorspellen welke activa het binnen de looptijd beter (of slechter) zal doen. Een ander bekende paar-optie is Apple-Microsoft. De twee bedrijven komen in d eregel uit hetzelfde marktsegment waardoor externe factoren vaak op beiden van invloed zijn. Deze vorm van beleggen wordt door de meeste als zeer aantrekkelijk ervaren.

Wilt u meer snelheid en wellicht meer spanning dan is er een overvloed aan supersnelle turbo opties op de markt. Bij abcOptions worden sinds kort zelfs 15 seconden opties aangeboden. De handel in Turbo opties is enorm populair mede omdat er hoge potentiële winsten aan verbonden zijn. Andere looptijden zijn 60 seconden of enkele minuten. Gezien de populariteit van deze snelle producten zien we ze steeds meer opkomen. Steeds meer aanbieders nemen ze op in hun assortiment en de concurrentie is groot.

Het is altijd verstandig eerst een oefenaccount te openen zodat je in de praktijk kunt oefenen en je eerste stappen kunt zetten in het handelen in binaire opties. Op die manier raak je bekend met de gebruikte termen en er zit geen enkel risico aan het handelen. U ontvangt meestal een fictief bedrag waarmee u naar hartenlust kun testen en uitproberen. Er is veel mogelijk en er is voldoende te vinden op het internet als u op zoek bent naar een vlotte makelaar.